Email Marketing

Email Marketing

Tota empresa ha d’aprofitar les dades dels seus clients per a fidelitzar-los i animar-los a seguir consumint els seus productes i/o serveis. L’email màrqueting ens permet fer campanyes de publicitat per email a un cost molt reduït. Si es fa una bona estratègia, marcant uns objectius i el plantejament per assolir-los, l’email màrqueting o mailing dóna molts bons resultats.

Aquesta tècnica de màrqueting digital ens serveix per a diferents finalitats, podem fer butlletins (newsletters) informatius, oferir descomptes o promocions, donar a conèixer un nou producte o servei, saber l’opinió dels clients sobre un tema, etc.

Sigui quin sigui l’objectiu s’ha de planificar molt bé com aconseguir-lo. Per fer la campanya utilitzarem un programa d’enviament de correus electrònics massius com el Mailchimp, Mdirector o molts altres.

És imprescindible tenir una base de dades ben organitzada i categoritzada segons tipus de contactes (si són clients que ja han comprat, si només han demanat informació, proveïdors, col·laboradors, premsa, etc.). De cada client cal tenir les dades més importants: Nom i cognom, correu electrònic i idioma (per enviar-li la campanya amb el que li correspongui).

Un cop definit l’objectiu s’importen les dades a una plataforma d’enviament massiu de correus electrònics (nosaltres acostumem a treballar amb mailchimp, líder als EUA i que permet gestionar 2000 subscriptors i enviar 12000 emails al mes de forma gratuïta) i seguidament es passa a elaborar el correu electrònic.

El correu el podríem separar en 3 parts importants unides per un fil conductor amb la finalitat que el destinatari obri el correu i faci l’acció que volem. Les tres parts serien: assumpte, cos del correu i crida a l’acció (call to action).

L’assumpte ha de cridar l’atenció i despertar interès i/o intriga, però des d’un punt de vista realista per tal de no causar decepció, ha de tenir una coherència, per tant, el cos de text ha de ser d’interès i animar a l’usuari a fer l’acció final que és clicar al botó de crida a l’acció o call to action. Aquest botó serà el que el portarà al lloc on hàgim decidit que es durà a terme la conversió. Aquest lloc de destí pot ser una pàgina d’aterratge (landing page), el lloc web, un formulari per obtenir dades o informació, etc.

Un cop hàgim fet l’enviament, podem analitzar els resultats veient com han interactuat els destinataris. Aquestes estadístiques serveixen per aprendre sobre el comportament dels nostres contactes i saber què cal millorar per a la propera campanya.

Vols que et gestionem l'email marketing?

Demana'ns més informació sense compromís, estarem encantats d'ajudar-te!
Kmon